Att förlora en bebis

Av Fanny Isnard postad i Workshops // Kurser // Gestaltevent

Perinatal död : perioden 22 okt 2018 - 28 feb 2019

Att förlora en bebis

Har du förlorat en bebis under graviditeten eller strax efter förlossningen? Vill du få en möjlighet att prata om det? Att kunna uttrycka dina känslor kring det? Att utforska hur du har påverkats av det i ditt liv, i dina relationer? Att känna hur ditt liv känns nu efter den här krisen?

När

Under perioden 22 oktober - 28 februari

Var

Osby i Skåne

Kostnad

Se nedan

Anmälan

entidforsig@gmail.com

Målgrupp

Föräldrar som förlorat en bebis

Jag har själv förlorat en bebis i fosterdöd, för åtta år sedan. Jag läser nu sista delen av en gestaltterapeututbildning och ska utföra en forskning kring detta ämnet och särskilt om tabut som finns kring det. Jag söker mödrar, fäder, eller båda föräldrarna som har förlorat en bebis mellan graviditetsvecka 22 och några dagar efter födseln, även om det var länge sedan, och som skulle vilja få 10 timmars gestaltterapi. Syfte att ge en möjlighet för de föräldrar som deltar i studien att prata om vad de gått igenom, att kunna uttrycka sina känslor, att utforska hur de har påverkats av det i deras liv och i deras relationer och att reflektera över hur deras liv känns nu att stödja dem med gestaltterapi. att tydliggöra processen som föräldrar som förlorar en bebis i allmänhet går igenom, att visa hur tabut kring bebisdöd förekommer och hur det påverkar föräldrarna och sorgearbetet. Mitt hopp är att detta arbete, genom att informera särskilt terapeuter, sedan ska kunna bidra till ett bättre stöd för föräldrar och deras omgivning när ett sådant trauma uppstår.

Hur går det till? vi träffas helst 10 timmar (och minst 5-6 tim) under en period av ca 2-4 månader: t. ex. 10 gånger 1 timme / eller 6 gånger 1,5 timmar / eller 2 gånger 5 timmar (2 helger med lite tid i mellan, du/ni övernattar 1 eller 2 nätter på Kråkeskogsgården i Osby) / eller en helg + ett par andra gånger. Vi bestämmer tillsammans vad som passar bäst. Possible languages: svenska, English, français. du väljer hur mycket du betalar: 3900 kr / 2500 kr / 1000 kr för alla timmarna – kontakta mig om pengar är ett hinder på något sätt, jag gör det gärna utan kostnad (isf och om du/ni övernattar ska du/ni betala en ersättning för vatten, el, värme, tvätt… 375 kr/natt).

Innan vi börjar pratar vi först i telefon eller via skype. Tystnadsplikt gäller. All information som samlas för forskningen är konfidentiell. Jag ska skriva en uppsats där personernas identitet ska vara skyddade. Kontakt: Fanny Isnard Persson, 0707-33 66 09. Mer info: entidforsig.com 

Kontakt och anmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.