Hitta dina kreativa uttryck.

Av Petra Lindblom 09 november 2018 till söndag, 11 november 2018 postad i Workshops // Kurser // Gestaltevent

Helgkurs i Immeln. Skånes sista vildmark.

Hitta dina kreativa uttryck.
Under helgen får du möjligheter arbeta med dina kreativa/konstnärliga uttryck i en tillåtande och trygg miljö. I olika övningar kan du utforska vad det är som hindrar dig att känna dig närvarande och fri i livet och därmed bli mer medveten om vad det är du önskar och behöver. Vi arbetar med humor och innerlighet. Fint och fult. Satir och ömhet. Du väljer själv den konstform som passar dig bäst och det behövs inga förkunskaper. I kursen kommer även ingå frivilliga skogsvandringar och andra ute aktiviteter. Petra Lindblom som leder kursen bor i Immeln och är auktoriserad Gestalt Terapeut med bakgrund som skådespelerska och teaterpedagog. Intresserad av kreativitet/konst/natur och hur det påverkar vår livskänsla när vi finner vårt uttryck samt naturens helande och inspirerande kraft.

När

Fredagen den 9 Nov kl 17- söndagen den 11 Nov kl 1430

Var

Immeln

Kostnad

2950 inkl kost och logi och 1750 kr utan kost och logi.

Anmälan

petramarialindblom@gmail.com

Målgrupp

Alla
Använd en helg i början av november till gå lite på djupet och låt känslor och tankar få ett kreativt uttryck, På kursen får du möjlighet att i olika övningar använda din din kreativitet till att låta historier, bilder och karaktärer komma fram och ta plats. Börja på en berättelse som du burit inom dig ett tag, eller låt den födas där i nuet. Låt färger ta plats på en duk. Hitta en karaktär eller skapa en dans. På kursen arbetar vi gemensamt i olika övningar och sedan individuellt med olika kreativa projekt. De gemensamma övningarna kommer att innehålla element från teater/dans, gestaltmetodik och mindfullness. Du får en chans att landa och bottna i dig själv och de flesta människor brukar uppleva att de känner sig piggare och mer närvarande efter kursen. Andra kommer igång med ett konst projekt. Du behöver inte vara på någon särskild nivå för att vara med och du behöver heller inte ha en aning om vad du ska arbeta med. Vi startar gemensamt i nuet och det räcker att viljan och längtan efter att uttrycka sig finns. Alla arbetar utifrån sig själva och intentionen med kursen är att deltagarna hittar sin egen kreativa väg utifrån sin helt egna utgångs punkt. Dagarna börjar och slutar med en gemensam men frivillig skogsvandring. Naturen i Immeln består av stora varierande skogar med både löv och barrskog, sten och klippor, sjön Immeln och gamla trolska stenbrott. Du kommer att att ges möjligheter att utforska naturen både i grupp och på egen hand. Vill du komma lite tidigare på fredagen så är det fullt möjligt. Lokalen är tillgänglig från fredags morgonen. Vi kommer at arbeta på Bygdegården och en annan lokal i närheten, med en 2 timmars paus mitt på dagen. Boendet är enkelt på Immelns Bygdegård, där det finns tre olika sovsalar. Två mindre och en lite större. Maten kommer att vara vegetarisk. Vi har gemensamma måltider och deltagarna förväntas hjälpa till lite på skift.

Kontakt och anmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.