Annika Ramström

Figura Terapi & Handledning

Inriktning

Personlig utveckling, kris- och sorgebearbetning, trauma, stress, parterapi, coachning, existentiella frågor, konflikthantering, ungdomar, missbruk, beroende, mindfulness.

Om mig

Jag är Socionom och Gestaltterapeut. Jag har en kortare kognitiv utbildning som anordnades via Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag har en vidareutbildning som fördjupat min kunskap kring hur vi påverkas av stress och trauma i nervsystemet. Jag har en mindfulnessutbildning för professionella. Under drygt 12 år har jag varit anställd som kurator inom Sahlgrenskas kvinnosjukvård. Idag arbetar jag deltid på Stadsmissionens öppenvårdklinik Stigbergskliniken. Kuratorsarbetet har gett mig en bred erfarenhet från olika livssituationer som handlar om livskriser, relationskriser, abort, fertilitet, sorg, stress, ångest, akut kris och missbruk. Jag har mött människor unga som gamla, alla olika socialgrupper, olika sexuella läggningar, många olika nationaliteter och religioner. Oavsett vilka vi är eller vad vi har med oss, är det mötet och dialogen med tyngdpunkt i nuet, som är utvecklande och hjälper oss att komma vidare i livet. 

Jag är under utbildning till Somatic Experiencing Practitioner, en kroppsbaserad behandlingsmetod skapad för att kunna reglera det automoma nervsystemet. Utbildningen pågår under 3 år, och jag studerar nu det sista året. Vid trauma, stress och kris är ofta det autonoma nervsystemet påverkat och behandlingsmetoden stödjer männiksor att lära känna sig själva för att hitta vägen till att kunna reglera ner oönskade reaktioner och symptom. 

Mottagning

  • Gata: Sankt Pauligatan 5
  • Stad: Göteborg
  • Län: Västra Götalandsregionen
  • Telefon: 0709-925957
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.