Dan Borglund

Mål och mening

Inriktning

I våra tidiga relationer samskapar vi våra grundläggande och ofta omedvetna sätt att uppfatta oss själva och andra. När vi blir äldre kan det leda till svårigheter att skapa goda vanor och meningsfulla relationer. Vår utveckling stannar av och livet blir till stress, skam, ångest, nedstämdhet eller självdestruktivitet. Ibland tappar vi fotfästet av andra skäl – det är oundvikligt. Det kan handla om förluster av närstående, att bli lämnad av någon en älskar, andra personliga kriser eller samhällskriser. Men vi fortsätter att bli till i relation genom hela livet. Det betyder att vi kan förändra vår situation med hjälp av nya relationer. Relationer som läker och ger nytt fotfäste. Det är grunden för god och verksam psykoterapi, vilket aktuell forskning tydligt visar.

Till mig kommer du som du är och blir sedd för den du är. I vårt möte får du bland annat hjälp med att bli varse dina relationella mönster och hur de bidrar till din livssituation. Det gör att du kan förstå dig själv, dina behov och dina relationer på ett djupare plan. Genom att prova andra sätt att vara, tänka och göra kommer du successivt att öka din medvetenhet och utveckla din förmåga att skapa mening, växt och hälsa i mötet med andra.

Om mig

Jag har en bakgrund som lärare och forskare inom högre utbildning, där jag främst varit verksam inom teknikvetenskap, lärande och pedagogik. På senare år har dock mitt livslånga intresse för existentiella och relationella frågor lett mig in på helt nya vägar att utforska. Det har bland annat medfört att jag nu arbetar som gestaltterapeut med mottagning i centrala Umeå, och som pedagogisk utvecklare på Umeå universitet. 

Mottagning

  • Gata: Kungsgatan 42
  • Stad: Umeå
  • Län: Västerbotten
  • Telefon: 070-346 42 41
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.