Dan Borglund

Mål och mening

Inriktning

Jag arbetar främst med individualterapi, men åtar mig även konsultuppdrag i frågor som rör empatisk kommunikation och tillitsskapande i relationer och organisationer.

I gestaltterapi utgår vi från det som är angeläget för dig i stunden. Genom att uppmärksamma och reflektera kring sådant du märker, känner, tänker och gör i olika situationer kommer du att börja förstå dig själv, dina behov och dina relationer på ett djupare plan. Denna medvetenhet öppnar samtidigt upp för att pröva andra sätt att vara, tänka och göra, vilket utvecklar din förmåga att skapa mening, växt och hälsa i mötet med andra. På så sätt kommer du - med tiden - att kunna leva med större mening i såväl medgångar som motgångar.

Om mig

Här tänkte jag berätta lite om mig själv. Men vad är det du är nyfiken på? Är det kanske berättelsen om mitt liv? Om mina egna erfarenheter av glädje och sorg, ensamhet och tillhörighet, kamp och kris, sökande efter mål och mening. Eller hur det kom sig att jag utbildade mig till terapeut vid Gestaltakademin i Skandinavien? En sammanlagt 5 år lång utbildning som på olika sätt kom att förändra mitt liv. Kanske vad jag lärde mig när jag arbetade som mentalskötare inom psykiatrin? Om det svåra med att vara människa i dagens samhälle. Eller att jag har en bakgrund som forskare och lärare inom akademin? Där jag fortfarande arbetar med pedagogisk utveckling på deltid. Att jag har en familj, med allt vad det innebär? Om det svåra med att vara i relation. Eller möjligen mitt livslånga intresse för existentiella frågor? Om varför vi är här och vad som egentligen är meningen med allt.

Det är svårt att veta. Men jag vet att mening är något vi skapar tillsammans och att det går att förändra sin situation – i nära relationer såväl som i organisationer. Hör gärna av dig, mina kontaktuppgifter finner du nedan.

Mottagning

  • Gata: Kungsgatan 42
  • Stad: Umeå
  • Län: Västerbotten
  • Telefon: 070-346 42 41
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.