Karl Lindqvist

Sårbarhetsdepartementet

Inriktning

Tänk dig att ha en trygg plats, där du kan få vara precis som du behöver vara, tillsammans med någon som inte dömer dig. Hur skulle det vara? Välkommen till mig precis som du är!

Våra sår och svårigheter uppstår i relationer och behöver tas om hand i relationer. De som kommer till mig upplever något som hindrar eller begränsar dem. Det kan vara något högst konkret men lika gärna något diffust. Vad det än är säger min erfarenhet att det handlar om något som behöver få din uppmärksamhet. I den terapeutiska relationen med mig kan vi undersöka och utforska vad det handlar om. Lite som att gå in i depån eller att ta en kort paus från livet som pågår utanför terapirummet. För att få syn på dig och ta dig själv på allvar.

Kanske känner du igen dig i något av följande påståenden:

...har en dålig relation till partner, föräldrar, barn eller arbetskollegor
...upplever dig ofta missförstådd, kanske som för hård och kantig eller otydlig.
...brottas med en rädsla för att bli övergiven, att tappa kontrollen, att inte duga.
...kan inte öppna dig inför andra utan rädsla för att bli ensam, förminskad eller ses som svag.
...har ingen plats där du kan lyfta fram dina personliga utmaningar
...har det jättebra ytligt sett, men lever inte riktigt det liv du vill.
...har svårt att visa hela dig i relation, exempelvis vad gäller aggression, sorg, glädje eller sexualitet.
...du arbetar i en prestationsmiljö och vill hoppa av men kan inte. Eller du arbetar i en prestationsmiljö och behöver stöd för att orka vara kvar.

Att leva innebär att emellanåt hamna i utmanande livssituationer då vi kan behöva stöd, exempelvis i form av terapi. Du kan också behöva stöd för att ta hand om starka känslor av sorg, ensamhet, förtvivlan, frustration eller ilska. Du kanske känner dig orolig och kämpar med tvångsmässiga tankar eller beteenden.

Även om det som du behöver hjälp med handlar om något som hänt tidigare i ditt liv eller om det handlar om oro för framtiden, är det NU som det påverkar dig. Målet med våra samtal kommer därför vara att öka din awareness, alltså din medvetenhet i nuet. Vi kommer att försöka stanna i upplevelsen, att försöka vara med det som kommer eller gör sig påmint när vi ses. Med en ökad medvetenhet kommer också möjligheten till förändring.

Om mig

Jag heter Karl men vill kallas för Kalle. Jag är gift och har tre barn. Jag är väldigt nyfiken på vad det innebär att vara människa. Jag har presterat en massa i mitt liv och njutit av att få leverera och göra andra nöjda. Jag har också upplevt vad som händer när jag kört för hårt med mig själv.

Efter många år förstod jag att kroppen är något att lyssna på. Det går att springa snabbt i huvudet, men det är med kroppen vi landar. I stunder av upplevd motgång finns det massor av lärande att göra.

Jag är bankchefen som gjorde ett lappkast i livet. Från toppjobb inom finansbranschen, som jag sa upp mig från för att starta en stiftelse för stöd till utsatta barn och ungdomar, och sedan vidare till skolans värld och arbete med elever med behov av särskilt stöd.

En stor del av mitt arbete på Sårbarhetsdepartementet ägnar jag åt att utforska skam. Inte direkt känslan skam utan skam som regleringsfunktion, det som gör att vi visar oss eller inte visar oss. Att vara människa är att vara sårbar, men många av oss har en kluven inställning till att visa den sidan av oss själva. För mig har det blivit tydligt att sårbarheten är en vägvisare i livet. Den leder inte in oss på den enkla vägen men i stället den väg som utvecklar oss.

Mottagning

  • Gata: Svartågatan 26. Entré från gaveln.
  • Stad: Bagarmossen
  • Län: Stockholm
  • Telefon: 070-3535417
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.