Lotta (Charlott) Eriksson

www.levira.se

Inriktning

Att gå i gestaltterapi innebär ofta en ökad medvetenhet om sig själv och sina val. Psykoterapin utgår från dina behov och tillsammans gör vi en överenskommelse vad terapin ska leda till, som vi sedan följer upp.
Medveten närvaro och relaionen i rummet är av central betydele, där fokus ligger på tankar, känslor (affekter) och kroppsliga förnimmelser där dialogen och andra kreativa former bidrar till att benämna det som sker i och utanför rummet. Har du erfaranheter av trauma arbetar jag bland annat med EMDR en metod för bearbetning av traumatiska erfarenheter.

Jag tar emot för individ, par och gruppterapi, men även handledning. Handledning bedrivs främst inom offentlig sektor, inom socialtjänst, skola och öppenvård, men även inom frivillighetsorganisationer.

Om mig

Min bakgrund har jag inom psykosocialt behandlingsarbete som kurator på sjukhus, samt med barn, unga och familjer. Jag har genom åren mött människor både i akut kris, med traumatiska erfaranheter, men också människor med funderingar på sina relationer, oro och ångest, ätstörningar och stress. Ofta har existentiella funderingar funnits med. 

Förutom dipl gestaltterapeut är jag socionom och handledare. Jag är även legitimerad psykoterapeut med integrativ utbildning, relationell affektfokuserad psykodynamisk terapi och KBT. Min yrkesbakgrund har varit inom kommun och landsting och då i ledande befattningar, men även som kurator både inom somatik och första linjen psykiatri och också som ledare för psykologiskt omhändertagande vid svåra händelser. Utbildad i EMDR, som är en metod för bearbetning av trauma

Min handledarutbildning vilar på systemisk och salutogen grund, men även gestaltteori, compassionfokus och andra teorier är integrerade i handledning med mig.

Mottagning

  • Gata: Psykoterapimottagning på Götgatan 71
  • Stad: Stockholm
  • Telefon: 0708-17 75 32
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.