Annika Axelsson

You are perfect just the way you are AND you can do with some improvement

Inriktning

Jag möter studenter i mitt arbete på Studenthälsan på Linnéuniversitetet. I min egna praktik möter jag människor i alla åldrar. Gemensamt för båda delarna i mitt yrkesliv är de verktyg jag fått genom Gestaltterapin som hjälper mig att utgå från kontakten i rummet, i ögonblicket. Om kroppen som ingång till nuet och till människan jag möter. Och förhållningssättet till den jag möter, att mötas människa till människa. 

Jag arbetar mycket med stresshantering, både individuellt och i grupp,  utifrån ökad självkännedom och ökad medvetenhet om de egna behoven, den egna personen. 

Jag arbetar med personlig utveckling. Utifrån en vänlig nyfikenhet, i syfte att öka din självförståelse istället för att kontrollera och domdera med dig själv. I vetskapen om att vi behöver acceptera, respektera oss själva innan vi kan förändra det vi vill förändra. Jag är influerad av The human potential movement och deras syn på självkännedom och självförverkligande. Arbetar med ett tydligt relationellt perspektiv. Med relationen till andra, varandra. I am because you are. 

Är utbildad Mindfulness-instruktör och använder mig av mindfulness och meditation i mitt arbete. Gläder mig över att det Gestalt talat länge om, som acceptans och self compassion inför oss själva som en förutsättning för förändring, nu valideras av neurovetenskap, modern management- och ledarskapsfilosofi och modern psykologi. 

Föreläser om Gestalt och ett gestaltterapeutisk förhållningssätt i olika sammanhang. Dels på professionsutbildningar som arbetar med mötet men också för olika arbetsgrupper. 

Om mig

Jag tog examen som Gestaltterapeut 2011 och har sedan dess arbetat som sådan på Studenthälsan på Linnéuniversitetet samt i egen praktik. Jag har en fil kand examen i medie- och kommunikationsvetenskap sedan tidigare och har arbetat länge inom högskolevärlden, främst som informatör och som studievägledare.  Jag arbetar på engelska och svenska. 

Mottagning

  • Gata: Vallgatan 12E
  • Stad: Växjö
  • Län: Kronobergs län
  • Telefon: 0706-486988
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta hit

Fyll i din adress under kartan för vägbeskrivning.