Att välja gestaltterapeut

Att gå i psykoterapi är en investering i dig själv. Det är relationen mellan dig och din terapeut som ska bära dig genom ditt arbete med dig själv och du ska ska känna dig sedd och accepterad av din terapeut.

När du bokar ditt första möte med den du tänker dig som din terapeut behöver du inte bestämma dig omedelbart. Efter det att ni har setts, ge dig tid att känna efter.

Några saker att tänka på

De gestaltterapeuter som återfinns på SAG.s hemsida har genomgått en kvalitetsgranskad utbildning som är godkänd enligt Europeisk standard för gestaltterapeuter, vilket innebär att man följer de etiska riktlinjer som EAGT (The European Association for Gestalt Therapy) föreskriver. SAG:s krav på handledning, fortbildning samt ansvarsförsäkring innebär trygghet för både dig och terapeuten.

SAG har också ett etiskt råd dit man kan vända sig om man känner sig fundersam över något man varti med om i terapirummet eller om upplever att man behandlats oetiskt.

Om du bestämt dig för gestaltmetoden och inte hittar den terapeut du går hos, blivit rekommenderad eller hört talas om, här på SAG:s hemsida; kolla upp om gestaltterapeuten är ansluten till EAGT innan du bestämmer dig. 

Sveriges autkroiserade Gestaltterapeuter (SAG) ligger organisatoriskt under EAGT (European Association for Gestalt Therapy) som i sin tur ligger under EAP (European Association for Psychotherapy).